Forbered lunsjbokser til bilturen

Når du skal planlegge en lang biltur, er det greit å ha med seg niste på veien. Du kan gjerne planlegge stopp på forhånd, for at ikke bilturen skal bli for drøy. Mange foretrekker å stoppe på en bensinstasjon eller gatekjøkken på veien, for å få i seg noe mat. Derimot er dette hverken en rimelig eller sunn måte, å få i seg næring under bilturen.

Det finnes mange smarte måter som du kan ta i bruk om du skal lage lunsjen som skal tas med. Du kan blant annet benytte en riskoker, slik at du kan lage ris på en rask måte. Du vil da være sikker på at du får en ris som er kokt på den riktige måten. Etter at risen er avkjølt, kan den legges i en lunsjboks, sammen med kylling og eventuelt annet tilbehør.

Planlegg stopp på rasteplassen

Dersom du skal kjøre på bilferie anbefales det at du legger til rette for flere stopp under kjøreturen. Ved å lese kartet før du reiser vil du effektivt kunne planlegge hvor du skal spise lunsj. På denne måten vil en kjøretur bli en koselig opplevelse for både passasjerer og sjåfør. Du kan derfor glede deg til bilturen.

Dersom du ikke liker å kjøre å lange bilturer, kan du i stedet velge å ta tog. Dette er et godt alternativ uansett hvor du skal i landet. Det kan også bli nødvendig med hjemmelaget lunsjboks, om du skal ta toget. Det er ikke alltid like enkelt å få tak i mat og drikke på alle togstrekninger i landet. Uansett hvilket transportmiddel du velger, er det viktig med en god matpakke.