Tre ting som vil bidra til å holde deg frisk under en lang reise

Året er så vidt i gang, og det vil være mange muligheter for å reise på langtur, langweekend, biltur, jobbreise osv.

Her er tre tips som vil hjelpe deg å nyte turen, samtidig som du holder deg frisk og trygg:

Få gode baderomsvaner

Føler du at du må på do på reise, så få det ut. Tøm tarmene regelmessig både før reisen og under reisen. Før du går om bord på fly eller tog – tøm blæra. Dette vil gjøre det mulig å holde seg hydrert før man må på do igjen.

Ettersom du skal bruke forskjellige bad, kan det være lurt å ta med seg en selvtest av urinveisinfeksjon slik at du kan sjekke deg selv regelmessig. På denne måten kan du tidlig oppdage en infeksjon og søke medisinsk hjelp før den forverres.

Følg med på stressnivået ditt

I dag begynner og slutter dagene våre nesten alltid med skjermer, noe som bidrar til dårlig søvn. Utover dette stresser mange av oss mye om dagen, men får kun litt søvn om natten. På lange reiser kan disse dårlige vanene innhente deg, kombinert med det faktum at du vil få jetlag.

Så hvis du føler deg trøtt før du ankommer destinasjonen, bør du finne det nærmeste og tryggeste stedet å hvile hodet. Enten du kjører selv eller blir kjørt, er det smart å alltid være våken og frisk under turen. På denne måten unngår du ulykker når du kjører, og kan alltid sjekke om sjåføren er våken.

Pakk riktig mat og drikke

Husk å alltid ta med god mat og drikke på turen. Ta med tilstrekkelige mengder vann sammen med grønnsaker som snacks. Kaldt vann og babygulrøtter vil få deg til å føle deg bedre enn om du får i deg brus og hurtigmat før du ankommer destinasjonen.